Login

Ingredienser:

  • 3 store granatæbler, eller 4 små
  • saften af 1 citron
  • 300 g vand
  • 200 g sukker
  • 50 g glukosesirup eller flydende honning

Ingredienser:

Tag kernene ud (f.eks. i kvarte og ved at banke på skallerne i hånden eller over en høj skål).

Blend kernerne. Si saften fra og pres resten.

Varm vandet og sukkeret op i en kasserolle, og lad det koge i 4-5 minutter. Hæld glukosesiruppen / honningen i, rør rundt, og lad det køle lidt af.

Hæld granatæblesaften i sukkerlagen, og stil det i køleskabet, til det er koldt.

Fryses i ismaskine.

Ingredienser

Pandekager pr person:

  • 65g hvedemel
  • 4 stk æg
  • 100g smør
  • 3,75 dl sødmælk
  • ½ stang vanilje
  • ½ tsk sukker
  • 1 knsp salt
  • ½ tsk revet uprøjtet citronskal

Flambering pr person:

  • 1 stk usprøjtet citron´
  • 2 stk usprøjtede appelsiner
  • ½ tsk reven citronskal
  • ½ tsk appelsinskal
  • saften af begge appelsiner
  • saften af en halv citron
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk smør
  • 1 cl Grand Marnier
  • 1 cl Cognac
  • 30-50g Mandelsplitter

Tilberedning

Dej

Smelt smørret i en gryde. Mel og æg piskes lind. Der må ikke være klumper i dejen.

Bland det kogende smør i dejen og derefter mælken. Mælken skal min. være stuetemperatur og gerne varmere (hvis den er for kold, stivner smørret).

Marven skrabes ud af en halv stang vanille og tilsættes.

Dejen smages til med salt, sukker og revet citronskal

Bagning

Kom dejen i en kande.

Varm panden varmes op, og smelt en klat smør.

Hold panden en anelse skråt mod dig selv, og hæld dejen på i en lind stråle. Fordel den jævnt over panden ved at dreje den.

Når pandekagen er lækker lys brun, vendes den og brunes på den anden side - stegetiden er ca. 1-2 min.

Husk at en Crepe Suzettes skal være så tynd som muligt. 

Flambering  

Pandekagerne foldes til en trekant, og alle ingredienserne sættes klar.

Sukkeret kommes på panden og karamelliseres.

Tilsæt smørret, og lad det smelte under omrøring. Appelsin- og citronsaft tilsættes sammen med reven appelsin- og citronskal. Karamellen vil umiddelbart stivne, men smelter hurtigt igen.

Pandekagerne kommes på panden én for én. De foldes til halv størrelse og vendes i appelsinsaucen på begge sider af halvcirklen - foldes igen til en trekant. Derefter lægges de ud i kanten af panden.

Når alle pandekagerne er marinerede, overhældes de først med Grand Marnier og dernæst med Cognac - vend panden væk fra dig, og lad flammen fange alkoholdampene. VIGTIGT - Alkoholen skal antændes med det samme. Hvis du steger på andet end et gaskomfur, må du antænde alkoholen med en lighter. HUSK AT SLUKKE FOR EMÆTTEN, SÅ DER IKKE GÅR ILD I DEN.

Pandekagerne anrettes med 3 stk på en tallerken - resten af saucen hældes over og pandekagerne drysses med mandelsplitter.

Serveres eventuelt med lidt vaniljeis.

Kilde: JyllandsPosten.

Ingredienser:

  • 250 ml fløde
  • 250 ml mælk
  • ½ - 1 tsk vaniljesukker
  • 90 g honning
  • 2 ægeblomme
  • 1 knsp salt
  • 200 ml maste hindbær

Tilberedelse:

Bring mælk og fløde i kog.

Pisk honning, vaniljesukker og æggeblommer sammen.

Hæld 1/3 af den varme mælk/fløde i æggemassen. Hæld derefter æggemassen i resten af mælken. Varm forsigtigt op til massen er blevet mere tykflydende. Må ikke koge.

Salt og maste hindbær blandes i umiddelbart før frysningen.

Ingredienser:

  • 300 g hindbær (friske eller frosne)
  • 2 æg
  • 125 g flormelis
  • 1 dl cremefraiche á 18%
  • 1 dl fløde

Tilberedning:

Tø hindbærene op hvis de er frosne. Blend hindbærrene.

Pisk æggehviderne meget stive og kom flormelis i.

Tilsæt æggeblommerne, de blendede hindbær og cremefraiche.

Pisk fløden stiv og vend den i.

Smag til med flormelis.

Frys isen i ismaskine eller i en form i fryseren.

Ingredienser:

  • 250 g frosne hindbær
  • 1 spsk vand
  • 5 æggeblommer
  • 200 g marcipan
  • 2 spsk majsolie
  • 2 mosede bananer
  • 3 stivpiskede æggehvider
  • 2 spsk flormelis

Tilberedning:

  1. Æggeblommerne piskes skummende med marcipanen. Olien piskes i.
  2. Banan og hindbær moses og vendes vendes i.
  3. Æggehviderne piskes stive og sukkeret piskes i hvorefter det vendes forsigtigt i æggefrugtmassen.
  4. Kør herefter ismassen på ismaskinen eller hæld den i en 1 1/2 liters form og fryses ved - 18 grader. Rør i isen et par gange under indfrysningen.