Login

Ingredienser til 4:

  • ½ stort løg, hakket
  • 1 gulerod, tyndt snittet
  • 120 ml vand eller hvidvin
  • 120 ml vand, varmt
  • 120 ml vand, varmt (igen)
  • 2 spsk smør
  • 1 skallotteløg, hakket
  • 2 tsk estragon, frisk, hakket
  • 1 tsk persille, hakket
  • 1 tsk purløg, hakket
  • lidt citronsaft (evt.)
  • 2 tsk Dijon sennep (evt.)

Tilberedelse:

Fjern overskydende fedt (noget må gerne blive tilbage). Det er en fordel der er små stumper kød, skind, vingespidser, kråse, hjerte og lignende tilbage (men ikke lever). Kog ind indtil der ikke er mere væske tilbage.

Tilsæt løg og gulerod og varm under omrøring indtil løgene er klare (3 - 4 minutter).

Tilsæt hvidvin/vand og kog ind under omrøring med en fl til væsken er fordampet. Fortsæt opvarmningen til fedtet begynder at knitre og løgene er karameliserede (1 - 2 minutter).

Tilsæt vand, rør rundt indtil vandet er fordampet.

Tilsæt sidste hold vand og varm op til det koger.

Mens løgene karameliserer smeltes halvdelen af smørret i en gryde og skallotteløgene varmes til de er klare.

Si sovsen ned i smør/skallotteløg og varm op.

Tilsæt resten af smørret og rør rundt under opvarmning til det er rørt sammen.

Tilsæt krydderurterne under omrøring.

Tilsæt også eventuel saft fra partering af kød/kylling til sovsen.

Tilsæt eventuelt citronsaft og Dijon sennep.

Server sovsen over kødet/kyllingen eller i en skål, men hold krydderurterne tilbage i gryden.