Login

Ingredienser

  • 1,5 L rødvin
  • 7 hele kardemomme (el. 1 tsk knust) 
  • 20 hele nelliker
  • 2 hele kanel
  • 1 hele ingefær
  • 1 laurbærblade
  • 1 dl sukker
  • skal og saft af ½ citroner
  • skal og saft af ½ appelsiner
  • 1 dl vand
  • rom
  • rosiner
  • hakkede mandler

 

Et par dage (eller uger) før hældes rom ud over rosinerne og de stilles i køleskab under tætsluttende låg.

Dagen før hældes 1 L rødvin op i en lille gryde. Krydderier, sukker, citron, appelsin og vand kommes ved og koges 1/2 time under låg. Stil til side og lad det trække til næste dag.

Si krydderblandingen over i en større gryde. Hæld resten af rødvinen ved og hold blandingen på 80C. Ikke varmere. Smag til.

Lige før servering kommes hakkede mandler og rosiner i.

Ingredienser:

  • Solbær, 1,5 kg
  • Rødvin, 2 liter
  • Sukker, 1,5 kg (mængde efter ønsket smag)
  • Vodka, 70 cl

Rødvinen skal være god, gerne som Merlot. Gerne modne og frugt-smagende rødvine.

Tilberedning:

Vask solbærrene grundigt. Klip stilk og blomst af. Mas solbærrene med en kartoffelmoser eller lignende til alle bærrene er knust og flyder med saft.

Overdæk bærrene og lad dem trække i 48 timer. Rør ind imellem og overdæk igen.

Si gennem et klæde i en ren beholder. Dette tager lang tid, f.eks. 12 timer, så det er bedst at bruge en saftpose med stativ. Pres posen til sidst for at få mest mulig ud.

Tilsæt sukker og varm forsigtigt op til sukkeret er opløst. Væsken skal være meget varm, men må ikke koge. Lad væsken simre lige under kogepunktet til den bliver lidt tykkere og mere sirupsagtig. Dette kan tage mere end en time. Rør ind imellem.

Smag Cassissen til og tilsæt mere sukker for at få den tykkere eller sødere. Køl Cassissen af.

Tilsæt spiritus og hæld på sterile flasker.

Anvendelse:

Anvendes f.eks. til

  • Kir ved at hælde lidt Cassis i bunden af et vinglas og fylde op med hvidvin som Aligoté eller Muskadet
  • Kir Royal ved at hælde 15 ml i et højt champagneglas og fylde op med f.eks. Crémant de Bourgogne
  • Luksussovs til and eller gås med font af fjerkræet, solbær, smør og lidt Creme de Cassis. Varm igennem.
  • Frugter ved at hælde lidt Creme de Cassis over modne meloner eller pocherede pærer