Login

Ingredienser:

  • 180 g mel (3 dl)
  • 100 g smør
  • 2-3 spsk vand
  • 300 g frisk spinat
  • 200 g champignoner
  • 100 g løg
  • 100 g røget skinke
  • 2 fedhvidløg
  • 1 tsk tørret salvie
  • salt
  • peber
  • 3 æg
  • 3 dl mælk
  • 1-2 dl friskreven ost

Tilberedning:

Kom melet i en skål og smuldr smørret grynet heri. Saml dejen med koldt vand (eller etr æg). Pak den i folie og stil den i køleskab mindst 2 timer.

Rul dej en ud og beklæd en tærteform (ca. 30 cm i diameter.) med den. Forbag i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.

Skyl spinaten godt og damp den i det vand, der hænger ved. Hak spinaten groft og pres væden ud.

Skær champignonerne i skiver og skinken i strimler. Hak løg og hvidløg fint.

Svits svampe og løg et par minutter i smør. Rør spinat og skinke i og krydr med salvie salt og peber.

Læg fyldet på tærtebunden.

Pisk æg mælk og ost sammen og hæld det over fyldet.

Bag tærten færdig i ca. 30 minutter. 

[Kilde: Alletiders Kogebog]

Ingredienser

Fyld

  • 1 kylling eller 600-700 g kyllingebryst
  • 3 tomater
  • ½ agurk
  • 2-3 stilke bladselleri
  • 1 lille dåse ananas
  • afdryppede majs
  • 1 rød peberfrugt

Mayonnaisedressing

  • 150g mayonnaise
  • 1½ dl creme fraiche ( 18% )
  • karry
  • salt
  • evt. peber

Pynt

  • 1 lille dåse ananas afdryppet
  • 1 salathoved
  • 75g bacon 

Tilberedning

Kylling koges i en gryde eller kyllingebryst speges på pande.

Tomater, bladselleri, agurk, ananas og peberfrugt skæres i terninger.

Blandes med afdryppede majs og til sidst kyllingkødet skåret i mindre stykker.

Baconet steges sprødt og dryppes af på køkkenpapir.

På fadet lægges salatblade.

Mayonnaise røres med cremfraiche og smages godt til med karry, salt og evt. peber.

Kyllingeblandingen tilsættes.

Hældes på fadet, der er pyntet med afdryppede annanasskiver og herover det sprøde bacon i småstykker. 

[Kilde: Delvist kopieret fra http://www.anjasopskrifter.dk]

Ingredienser

  • 4-5 pæne æbler (fx belle de boskoop)
  • en røget snitte eller et stykke røget bacon
  • 2 store løg
  • 50 g smør
  • salt og peber
  • Timean

Tilberedning

Hvis skrællen er fin og ikke for sej behøver æblerne ikke skrælles. De skal deles i kvarte, måske mindre stykker, og kernehuset skal fjernes.

Pil løgene og snit dem i halve løgringe og lav bløde løg af dem. Husk salt.

Skær bacon ud i solide skiver og læg dem på risten over bradepanden. Lad dem få så meget varme i ovnen ved 200 grader, så de ser passende ud. Hold øje med dem. Tag flæsket ud, læg stykkerne på bagepapir.

Hæld en del af baconfedtet på stegepanden, som du også tilsætter smør. Læg derefter æblerne på og steg dem i 10-15 minutter.

Server rugbrød eller kartofler til.

Ingredienser

Flutes - 4 stk
25 g smør
2 dl mælk
½ dl tykmælk
25 g gær (½ pakke)
1 tsk sukker
1 tsk groft salt
1 groftrevet gulerod (ca. 75 g)
25 g hvedeklid (ca. 1 dl)
400 g hvedemel (ca. 6½ dl)

Pizza-flutes
2 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g)
50 g blødt smør
2 finthakkede zittauerløg (ca. 100 g)
2 små knuste fed hvidløg
2 spsk tomatketchup
2 tsk tørret basilikum
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
200 g skinke i mindre stykker
150 g Karolines Køkken mozzarella 21%

Pynt
friske basilikumblade


Pensling
tykmælk

Tilberedning

Flutes

Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk og tykmælk. Blandingen skal være lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af melet tilbage). Slå dejen godt sammen med fx en grydeske. Dæk dejen med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 4 flutes - ca. 30 cm lange og læg dem på plader med bagepapir. Dæk flutene med et klæde og lad dem efterhæve i ca. 20 min.

Pensl med tykmælk, rids med en kniv og bag flutene midt i ovnen ca. 20 minutter ved 200 gr.

Pizza-flutes

Hæld tomaterne til afdrypning i en sigte. Flæk flutene på langs. Smør de 8 halve flute med smør. Bland de afdryppede tomater med løg, hvidløg, tomatketchup, basilikum, salt og peber.

Fordel tomatblandingen på flutestykkerne. Læg herpå skinke og ost. Gratiner de 8 flutes midt i ovnen ca. 10 minutter ved 225 gr. 
 
Ved serveringen

Pynt med basilikumblade og server straks.
 
Tip: Tørret basilikum kan erstattes af 2 spsk frisk, hakkede basilikumblade.

Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser til 10 personer:

  • 400 g lyssej
  • 2 æg
  • 1/2 l piskefløde
  • 2 tsk. salt peber
  • 3 porrer

Peberfrugtpure:

  • 3 gule peberfrugter
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 4 dl cremefraiche 18 %
  • salt og peber

Pynt:

 

  • 2 fennikler
  • 2 spsk. lime- eller citronsaft

 

  • Små sorte oliven
  • 1 bdt. bredbladet persille
  • lime- eller citronbåde

Tilberedelse:

Skær fisken i mindre stykker, og kom den i en foodprocesser. Miks fisken med salt, til det er findelt. Tilsæt æg og peber, og miks det jævnt. Tilsæt fløden under miksningen.

Rens porrerne, skær dem i skiver, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min. Afdryp og afkøl dem.

Smør en brødform, og kom halvdelen af farsen heri. Fordel porreringene over, og herefter resten af farsen.

Stil farsen i ovnen ved 175ºC. i ca. 1 1/4 time.

Afkøl terrinen helt i køleskab.

Pure:

Halver og rens peberfrugterne.

Læg dem på en rist over bradepanden, og stil dem under ovngrillen, til de branker og bobler op.

Afkøl dem helt i en fryseegnet plastpose (fryseegnede plastposer tåler nemlig også varme).

Pil skindet af peberfrugterne, og miks dem i en blender eller foodprocessor.

Rør pureen med cremefraiche, hvidløg, salt og peber.

Anretning:

Rens fenniklerne, skær dem i små tern, og dryp limesaft over.

Fordel persille, fennikeltern og oliven på 10 tallerkner.

Læg en skive terrin på hver.